Senin, 06 Februari 2012

Freemason Di Malaysia bahagian 2


Untuk bahagian ke dua ni aku nak cerita tentang Freemason dan Yahudi…Apa kena mengena Yahudi dan Freemason?Korang kena ingat yang Yahudi memang sudah “ditakdirkan” menjadi musuh Islam sehingga hari Kiamat..Jadi senang cerita sesiapa yang berpakat dengan Yahudi secara automatiknya adalah musuh Islam..


Korang cuba tengok sendiri persamaan antara Yahudi dan Freemason ini…Cuba perhatikan lambang rasmi Freemason England ini (bulatan merah)
Sama tak gambar diatas dengan “replika” peti Tabut ini?KAITAN FREEMASON DENGAN YAHUDI.


Dan Nabi mereka, berkata lagi kepada mereka: ‘Sesungguhnya tanda kerajaan Talut itu (yang menunjukkan benarnya dari Allah) ialah datangnya kepada kamu peti Tabut yang mengandungi (sesuatu yang memberi) ketenteraman jiwa dari Tuhan kamu, dan (berisi) sebahagian dari apa yang telah ditinggalkan oleh keluarga Nabi-nabi Musa dan Harun; peti Tabut itu dibawa oleh malaikat. Sesungguhnya peristiwa kembalinya Tabut itu mengandungi satu tanda keterangan bagi kamu jika betul kamu orang-orang yang beriman’.


( Surah Al-Baqarah 248 ).


Dalam Al-Quran pun dah sebut tentang peti Tabut ni..Kalau korang nak kata semua ni hanya konspirasi,rekaan,dan cerita tentang Freemason ni mengarut..fikirkan semula..


Apa yang ada dengan peti Tabut ni?..kenapa si Yahudi jahanam ni begitu taksub dengannya?


Tabut tersebut merupakan peti yang memyimpan 10 Perintah Tuhan (Kitab Taurat) dan barang-barang peninggalan Nabi Musa AS. Nabi yang diutuskan untuk kaum Yahudi.


Sedangkan menurut Kitab Injil, Tabut tersebut merupakan sumber kekuatan tuhan yang bersemanyam didalamnya. Kekuatan tersebut antara lain:


Membakar semua duri, membunuh ulardan kalajengking, serta mengeringkan air sungai dan meluapkanya kembali (Kitab Yosua 3: 15-17, 4: 10, dan 11: 18

Dapat menenangkan peperangan (Yosua 6:1-20).

Memberi kemalangan kepada musuh yang menguasai Tabut, Digambarkan sebagai nenek moyang bangsa palestina (Kitab Samuel 6:5)

Peti Tabut ini adalah bukti kekuasaan dan kewujudan Yahudi,Mereka juga percaya yang peti ini ada dibawah Masjidil Aqsa…sebab itu mereka begitu bersungguh-sungguh untuk meruntuhkan Masjidil Aqsa!.


Dan yang paling menakutkan,apabila peti ini dijumpai,ianya akan diserahkan kepada Dajjal Al-Masih.Tongkat Nabi Musa(tongkat yang digunakan oleh Nabi Musa untuk membelah laut Mati),dan jubah Nabi Musa yang ada didalam peti Tabut itu akan menjadi senjata Dajjal untuk berperang dengan Imam Mahdi dan Nabi Isa di akhir zaman kelak..


Jadi amacam?..Soalan aku senang je..Adakah korang rasa Freemason ini Yahudi?..


FREEMASON MENGAWAL DUNIA.

Mengapakah Freemason dikatakan satu gerakan berbahaya?dan mengapa pula ia dicurigai serta dimusuhi oleh kebanyakan Negara? Mungkin cerita tentang Dr. Adam Weishaupt, William Morgan dan Albert Pike boleh memandu korang agar lebih memahami isu ini.

Siapakah Dr. Adam Weishaupt? Ber­keturunan Yahudi, Weishaupt lahir diJerman pada 1748, belajar teologi Kristian tetapi kemu­diannya keluar dari agama itu. Setelah menjadi ateis(tidak mempecayai tuhan), Weishaupt bertugas sebagai profesor di Universiti Ingol­stadt.

Pada 1770, beliau dihu­bungi oleh seorang pemilik bank yang terkenal bernama Mayer Amschel Rothschild. Jutawan Yahudi itu mahu Weishaupt membantunya me­rangka suatu rancangan be­sar. la sebuah pelan jangka panjang, teliti dan perlu dija­lankan secara senyap.

Weishaupt setuju dan enam tahun ke­mudian, lengkaplah pelan perancangan tersebut. Di dalam rangka perancangan itu, Weishaupt yang merupakan seorang Freemason, akan menubuhkan Grand Orient Lodge. Lodge ini berfungsi ‘me­megang’ lodge-lodge Freemason yang lain di seluruh dunia melalui satu ideolo­gi, serta objektif yang sama. Gerakan ini dipanggil The Order of the Illuminati atau disebut juga, Light Order.

Apakah tujuan penubuhan Grand Orient Lodge dan Illuminati? Jawapan­nya, untuk menguasai dunia dengan meruntuhkan semua kerajaan dan aga­ma yang ada pada ketika itu.

Lebih 2,000 cendekiawan pelbagai bidang bergabung tenaga dengan Wei­shaupt. Resolusi perbincangan itu ialah perancangan Illuminati mesti dilakukan dengan pelbagai cara, termasuk melalui wang, seks, pembiayaan pelajaran un­tuk anak-anak muda yang bakal menggerak­kan Illumi­nati serta penguasaan ke atas me­dia.

Pada 1784 Weishaupt meng­hantar sepucuk surat mengandungi perancangan sulit Illumi­nati kepada pemimpin Freemason di Perancis. Nasib tidak menyebelahi be­liau. Dalam perjalanan dari Frankfurt ke Paris, penghantar surat tersebut mati akibat dipanah petir. Seorang pengawal kerajaan Bavaria yang datang memerik­sa mayat lelaki terbabit terkejut apabila menjumpai surat dari Weishaupt itu.

Perancangan Illuminati dan Freema­son terbongkar. Kerajaan Bavaria me­neliti surat tersebut dan terkejut dengan agenda Illuminati. Lantaran itu lodge-lodge Freemason dan kediaman para pemimpin Illuminati diserbu. Timbu­nan dokumen serta bukti perancangan sulit mereka dirampas.Dokumen yang mendedahkan perancangan jahat Freemason


Pada 1786, semua dokumen itu didedahkan dalam sebuah buku yang kemu­diannya dihantar kepada semua keraja­an dan institusi agama di Eropah.

Apabila perancangannya bersama Rothschild terbongkar, Weishaupt mengubah strategi. Beliau dan para pengi­kutnya menyusup ke dalam Blue Free­masonry Order melalui pelbagai lodge.Mereka menyusup secara senyap. Agenda sulit mereka seterusnya dikem­bangkan ke Amerika Syarikat.

Perancangan sulit Illuminati menda­pat sambutan di negara kapitalis itu. Le­bih menggemparkan, antara orang yang mendukung idea menakutkan Illuminati ini ialah seorang ahli politik terkenal bernama Thomas Jefferson, yang ke­mudiannya menjadi Presiden Amerika.

Pada 1826, seorang ahli baru Free­mason, William Morgan menulis se­buah buku yang mendedahkan segala rahsia serta perancangan sulit Freema­son. Dalam buku bertajukIllustrations of Masonry itu Morgan menjelaskan se­cara terperinci betapa bahayanya Illuminati, Weishaupt dan Freemason kepada masyarakat serta politik dunia.

Ahli Freemason mengamuk. Pejabat penerbit buku itu dibakar dan Morgan ditangkap atas dakwaan berhutang dan mencuri pakaian. Dia dipenjarakan di Canandaigua.

Seorang lelaki mendakwa sebagai kawan Morgan, muncul pada 11 Sep­tember, membayarkan hutangnya. Mor­gan dikeluarkan dari penjara dan diajak oleh lelaki berkenaan ke sebuah kereta kuda yang sedang menunggunya.

Morgan dibawa ke Sungai Niagara tetapi sejak itulah dia tidak dilihat lagi. Mayatnya tidak ditemui langsung. Tiga ahli Freemason ditangkap, iaitu Loton Lawon, Nicholas Chesebro dan Edward Sawyer. Bagaimanapun, mereka hanya menerima hukuman ringan atas kesala­han menculik.

Orang ramai kecewa dengan keputu­san mahkamah, lalu sebagai bantahan, mereka membina sebuah monumen khas untuk Morgan di perkuburan Batavia.Tugu Morgan


Pada monumen itu dicatatkan;

“Ingatan tulus untuk Wm. Morgan, pen­duduk asal Virginia, kapten dalam pe­perangan 1812, warga Batavia yang di­hormati, menjadi korban kepada kebe­basan menulis, mencetak dan menyata­kan kebenaran. Dia telah diculik pada 1826, oleh ahli-ahli Freemason dan dibunuh kerana mendedahkan agenda sulit mereka…”


Gerakan anti-Freemason menggele­gak di Amerika. Beratus-ratus lodge di­tutup. Ahli-ahli politik yang menyo­kong Freemason dikecam. Tapi is ma­sih gagal membunuh idea Weishaupt dan Rothschild. Illuminati sebaliknya menyusun satu lagi strategi.


Pada 1829, Illuminati menganjurkan satu konvensyen untuk menyatukan go­longan ateis dan pelbagai lagi elemen buruk, di bawah satu payung yang di­beri nama `Komunisme’.


Dana yang besar dikeluarkan, dan dari sinilah muncul Karl Heinrich Marx serta Friedrech Engels. Kedua-dua ahli Freemason berbangsa Yahudi dan ber­asal dari Jerman ini bekerjasama meng­hasilkan buku berjudul Communist Manifesto dan Das Capital. Ideologi komunis muncul! Ia membenci agama dan menganggap agama sebagai pero­sak masyarakat.Karl Marx “pencipta” fahaman Komunis


Kembali kepada agenda Illuminati di Eropah: Cita-cita Yahudi untuk me­nguasai dunia tetap diteruskan biarpun selepas Weishaupt mati pada 1830. Dia digantikan oleh Giuseppe Mazzini, ahli Freemason Itali.


Pada 1840, seorang jeneral perang Amerika bernama Albert Pike menyam­bung agenda itu dengan pelan yang le­bih ganas. Beliau menyusun semula Freemason dan Illuminati dengan me­nubuhkan tiga majlis tertinggi. Di ba­wah majlis tertinggi itu diwujudkan 23 cawangan strategik di seluruh dunia.

Antara 1859 dan 1871, sebagai se­orang pakar dalam bidang perang dan strategi, Pike merencanakan tiga perang terbesar dunia pada abad ke-20. Tiga kuasa yang akan bertembung dalam pe­perangan itu nanti ialah komunis, Nazi dan Zionis.


Perang pertama perlu untuk menja­tuhkan kuasa tsar di Rusia supaya ko­munis berkuasa di negara itu. Ia mesti dilakukan dengan melaga-lagakan Britain dan Jerman.


Perang kedua, bagi meningkatkan kuasa Zionis, supaya negara Israel da­pat diwujudkan di Palestin. Untuk itu, percakaran antara gerakan politik Zio­nis dan Fasis (termasuk Nazi) mesti di­wujudkan.


Perang ketiga pula untuk menyu­dahkan segala perancangan tadi bagi mewujudkan satu kerajaan dunia, iaitu kerajaan tunggal yang akan menguasai planet bumi ini. Perang ketiga yang dirancangkan oleh Pike dan Freemason itu adalah antara Zionis dan Islam! Dalam erti kata sebenarnya Zionis meme­rangi Islam.


Perang Dunia Pertama dan Kedua te­lah pun berlaku. Kini kita di ambang Perang Dunia Ketiga. Bayangannya kelihatan terlalu hampir. Ia seperti akan berlaku tidak lama lagi…


Korang boleh bersetuju, tapi korang juga boleh tidak bersetuju dengan tulisan ini. Apa yang perlu dilakukan ialah mem­baca bahan-bahan rujukan yang banyak terdapat di sekeliling korang dan seterus­nya memerhatikan apa yang sedang berlaku di dunia ini sekarang.


NOTA: Seandainya Freemason tiada kaitan dengan Yahudi, siapa Dr. Adam Weishaupt, Rothschild, Karl Marx dan Engels? Seandainya pula Freemason me­wajibkan ahlinya beragama dan mempercayai Tuhan, bukankah Weishaupt, Marx dan Engels adalah ateis? Malah merekalah yang mempelopori gerakan antiagama atas nama komunisme.


Albert Pike pula dikatakan menjadi Grand Master kepada Order of Palladium, iaitu sebuah kumpulan penyembah syaitan Lucifer. Selain itu, beliau juga me­rupakan salah seorang ketua kumpulan samseng perkauman Klu Klux Klan!Kumpulan Klu Klux Klan(KKK)


Ramai yang nak tahu sejauh mana kuasa Freemason di Malaysia?.. .Tetapi sebelum itu aku nak korang buat satu uji kaji sedikit tentang pengaruh Freemason di Malaysia dengan biji mata korang sendiri,di artikel Freemason di Malaysia bahagian 1

Maklumat Lanjut :  http://tukangkarut.com
1 komentar: